Možno je se shledat též z názvem shea butter či karité. Každopádně, ať už najdete jedno ze tří výše zmíněných názvů, věřte, že se jedná doslova o balzám krásy. Pro jeho obsah důležitých a znamenitých látek, taktéž  věhlasných účinků se těší značné oblibě u žen po celém světě. Jedná se o zcela přírodní surovinu získanou z afrického stromu.
 
 černé nádobky
Blahodárné složky v bambuckém másle
 
Bambucké máslo obsahuje vitamíny A, D, E i F. Zejména vitamín E je importantní, neboť je antioxidantem pro tělo, svou schopností chránit buňky před nepříznivými účinky volných radikálů a rovněž před oxidačním stresem, též se podílí na zpomalení procesu stárnutí pleti. Bambucké máslo je bohaté na mastné nenasycené kyseliny. Obsahuje rovněž kyselinu skořicovou, sloužící jako UV ochrana i v rámci regenerace pokožky.
 
 
Význačné účinky
 
Zde by byl výčet vskutku obsáhlý. Ať už se jedná o efekt v rámci regenerace pokožky, která je prostřednictvím bambuckého másla náležitě hydratována. Bambucké máslo nebo-li karité plní ochrannou roli pokožky před nepříznivými okolními vlivy, zpomaluje nejen tvorbu vrásek, ale vyhlazuje i vrásky již stávající. Záhodno zmínit příznivé protizánětlivé a hojivé účinky. Napomáhá přirozené obranyschopnosti pokožky. Máslo je účinné taktéž proti striím.
 kosmetický přípravek
Možnosti využití
 
V kosmetice se nachází jako jednou z mnoha složek, ať už se jedná o pleťové či tělové krémy, krémy na ruce, balzámy na rty apod. Bambucké máslo se krásně vstřebává do pokožky. Alternativou je rovněž  využití čistého bambuckého másla, kdy jeho obsah v kelímku poslouží v případě svědění kůže, ekzému, vyrážky, ale též při spálenině pokožky od slunce, při bodnutí hmyzem, při popraskání kůže či na zhrovatělou nebo velmi suchou pokožku. Též lze použít bambucké máslo při problému suchých či lámavých vlasů, nebo též na roztřepené vlasové konečky. Ač se to může zdát jako nepravděpodobné, tak karité je vhodné na aknózní pleť, neboť  neucpává pleť, bojuje proti bakteriím i infekcím, které mohou být příčinou právě vzniku akné. Používáním bambuckého másla může dojít rovněž k vyhlazení jizev po akné.

Bambucké máslo = klenot v kosmetice
4.8 (96.67%)6